2.3.2021. 17:35
0
Ko je Milovan Tadić Miksa, bivši vjerenik Tijane Ajfon zbog kojeg je privedena
FOTO: Avaz
Milovan Tadić (33) zvani Miksa, jedan je od uhapšenih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka i bivši je vjerenik starlete osuđene za organiziranje međunarodne prostitucije Tijane Maksimović poznatije kao Tijana Ajfon zbog kojeg je ona danas privedena na saslušanje u SBPOK, javlja Avaz.
Tadić je od ranije dobro poznat organima reda. On je radio kao šef osiguranja poznatog beogradskog kluba "Tilt" i iza sebe ima tužbu sa ubistvo.

Miksa je 2015. godine pretukao Slobodana Vukića koji je od zadobivenih povreda preminuo.

Naime, Vukić je bio u provodu u ovom klubu i u jednom trenutku oborio je čaše sa šanka zbog čega ga je obezbjeđenje izbacilo napolje. Dok su ga držali i vukli, udarali su ga po glavi. Kada je izbačen, Slobodan se vratio na ulaz i počeo da viče: "Ko me je udarao?" Tada je, prema navodima iz optužnice, Tadić izašao ispred kluba i šutnuo ga nogom u stomak.
Povrijeđeni muškarac je pao na zemlju u bolovima i ubrzo je prevezen u Urgentni centar gdje je utvrđeno da mu je pukla slezena i oštećena jetra. Pao je u komu iz koje se više nije budio, a preminuo je na Božić, 7. januara 2016. godine. Suđenje u ovom slučaju još traje, piše Blic.

Podsjetimo, Miksa je uhapšen početkom februara u velikoj policijskoj akciji kao jedan od pripadnika Belivukove kriminalne grupe koja je osumnjičena za brojna krivična djela od ubistava, otmica i mučenja do reketiranja i dilanja droge.

Koja je tačno bila Tadićeva uloga u ovoj grupi, za sada nije poznato, ali je jasno da su pripadnici Nevoljine kriminalne grupe, koja se krila iza partizanove navijačke grupe "Principi" držala osiguranje u svim većim noćnim klubovima u Beogradu. 

S ove pozicije oni su lako mogli da distribuiraju drogu u klubu, za šta se također sumnjiči ova kriminalna grupa koja je usko sarađivala sa crnogorskim kavačkim klanom.
Prema nezvaničnim informacijama beogradskih medija upravo Miksa želi da sarađuje sa policijom kako bi otkrio sve o zlodjelima Belivukove grupe.

Da ni Miksina bivša vjerenica nije prezala od kriminala postalo je potpuno jasno kada je prošle godine uhapšena u Republici Srpskoj zbog organiziranja kokainskih orgija u jednoj vikendici. 

Ona je tada ilegalno, čamcem, prešla na teritoriju BiH sa još nekoliko djevojaka koje su bile angažirane da na žurci rade kao prostitutke. Na žurci je zaplijenjeno oružje, pronađena droga, a Ajfon je poslije nekoliko mjeseci osuđena na dvije godine zatvora, i trenutno čeka na izvršenje iste.

Ona je, kako su naveli beogradski mediji, privedena na saslušanje u SBPOK kako bi se utvrdilo šta sve zna o poslovima Belivukove kriminalne grupe.

Na saslušanje je privedena i starleta Mimi Živanović poznatija kao Mimi Oro, koja je također ranije osuđivana za prostituciju, naveli su iz Avaza.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.