7.3.2021. 16:10
0
Vučić se morao izvinjavati zbog izjave date u intervjuu na FACE-u
Vučić se izvinio putem video snimka na Instagramu, rekavši da je u životu “napravio mnogo grešaka” i da ih “pravi svakog dana”, ali da je prije neki dan u jednom intervjuu “napravio veliku grešku” zbog koje se kaje i zbog koje mu je “iskreno žao”.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se danas svim vinarima iz Istre zbog izjave da je istarska malvazija "odvratno vino", prenio je N1.

Vučić se izvinio putem video snimka na Instagramu, rekavši da je u životu “napravio mnogo grešaka” i da ih “pravi svakog dana”, ali da je prije neki dan u jednom intervjuu “napravio veliku grešku” zbog koje se kaje i zbog koje mu je “iskreno žao”.

“Ne zato što nisam rekao ono što mislim, ja stvarno nisam veliki ljubitelj malvazije, ali sam svakako neko ko nema nikakvo pravo da vrijeđa trud i rad vinogradara i vinara koji se bore za svoj proizvod i koji naporno i marljivo rade da taj svoj proizvod prodaju na tržištu”, kazao je Vučić.

On je zamolio sve vinare u Istri da mu oproste zbog te izjave.

“To što ja nešto ne volim ne znači da to nije dobro i ne znači da ja to moram da znam. Želim da im kažem hvala unaprijed što su prihvatili ovo moje izvinjenje, a ja ću voditi računa da takve greške ne pravim”, dodao je Vučić.

U intervjuu za televiziju FACE, objavljenom u petak, Vučić je rekao da je istarska malvazija “odvratno vino koje ničemu ne služi” i “đubre” u odnosu na vino koje Srbija može da ponudi.

Reagujući na Vučićevu izjavu, gradonačelnik Pule Boris Miletić jučer je pozvao srbijanskog predsjednika da dođe u Istru “ako želi nešto da nauči o vrhunskom vinu, suživotu i toleranciji”.

“Vinske preferencije Aleksandra Vučića stigle su i do nas u Istri, domovini malvazije. Na sreću, naši dragi gosti i prijatelji iz Srbije čije je srce u Istri ne dijele stavove gospodina Vučića. I ne mislim pri tom samo na malvaziju”, rekao je Miletić.

Miletić, predsjednik stranke Istarski demokratski sabor i poslanik u Hrvatskom saboru, naveo je da su rad i trud istarskih vinara prepoznati u cijelom svijetu i da istarska vina redovno dobijaju zlatne medalje na svjetskim takmičenjima.

(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.