14.3.2021. 12:25
0
Srbijanski političar: Mislio sam da je "Quo vadis, Aida" dobar film, ali..
Nekako su naivna nadanja da će bilo koji film da promijeni svijest na Balkanu. Na Balkanu gdje gotovo da nema kuće koja u prošlom vijeku nije pretrpjela neko zlo, da li od ustaša, četnika, zbog Golog otoka...
Srbijanski političar Pavle Grbović na svom twitter profilu nije krije oduševljenje filmom Jasmile Žbanić, prenio je Avaz.

- Nakon pola sata gledanja sam pomislio da je "Quo vadis ,Aida" dobar film. Prevario sam se. Vrhunski je, napisao je Grbović, na što je dobio masu lajkova i komentara podrške na Twitteru,

Ipak, Grbović je nastavio s komentarom da i pored kvaliteta i značaja, neki film teško može promijeniti svijest na Balkanu.

- Nekako su naivna nadanja da će bilo koji film da promijeni svijest na Balkanu. Na Balkanu gdje gotovo da nema kuće koja u prošlom vijeku nije pretrpjela neko zlo, da li od ustaša, četnika, zbog Golog otoka ili nacionalizacije imovine, usred ratova 90-ih ili bombardovanja 99-e. Sve je to zbir i presjek ljudskoh sudbina i individualnih nesreća koje jedan film, čiji god ili kakav god, neće promijeniti. I ne treba kriviti film i umjetnost zbog toga, naveo je Grbović. 

Pavle Grbović rođen je 19. novembra 1993. Trenutno je član Skupštine grada Beograda, kao i predsjednik Pokreta slobodnih građana, socijalno-liberalnog i socijaldemokratskog političkog pokreta.


(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.