8.4.2021. 21:58
0
Đukanović: Bivša vlast nije kriva za nesposobnost Krivokapića
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da je krajnje nemoralno od premijera Zdravka Krivokapića da insinuira da on organizuje proteste koji mu se ne sviđaju.

“Uzaludni su pokušaji da svo svoje neznanje, neposvećenost i nepostojanost pokušava prikriti time što će papagajski dosadno za sve okriviti bivšu vlast”, kazao je Đukanović. Dodao da je Krivokapić sad krenuo da to čini i prema njemu lično.

Poručio je premijeru da iza bučnih kritika njegove vlade ne stoji on.

“Ne samo zato što se ne skrivam kada kritikujem, nego zato što nikada nisam, a i neću, preduzeti ništa što bi potencijalno ugrožavalo stabilnost Crne Gore”, rekao je predsjednik CG.

On je istakao da ga nijedan pojedinac, pa ni Krivokapić, ili makar i loša Vlada, ne mogu isprovocirati na takvu neodgovornost.

“VJerujem da svi zajedno imamo političke zrelosti i kapaciteta da sačuvamo mir, da pokažemo odgovornost prema strateškim državnim ciljevima za koje smo se svi deklarisali. Da pokažemo odgovornost i prema svim građanima, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali”, rekao je Đukanović.

Ranije danas na magistralnom putu Nikšić-Podgorica službeno vozilo Vlade CG prošlo je kroz grupu građana koji su krenuli ka Podgorici, kako bi prisustvovali protestu.

Krivokapić je kazao je da se u službenom vozilu nalazila njegova kćerka koja je štićena ličnost.

“Kao otac, neću vam zaboraviti njene suze i strah. Kao premijer, neću vam dozvoliti divljaštvo i bezakonje! U zemlji će vladati red i zakon na koje niste navikli. Uskoro ćete to da vidite”, rekao je Krivokapić na Twitteru.

Nekoliko stotina građana okupio se ispred zgrade Vlade u Podgorici u znak protesta zbog najavljenog usvajanja propisa kojima će se lakše sticati crnogorsko državljanstvo. Ali, također, i oduzeti prebivalište dijelu crnogorskih iseljenika. Pokušali su da probiju zaštitnu ogradu i izviždali su članove Vlade koji su došli na sjednicu.

Skandirali su “Nije ovo srpsko leglo, već je ovo Montenegro”, “Nikad neće Crna Gora bit’ obala srpskog mora”, “Kosovo je pored Srbije” i “Izdaja, izdaja”.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.