22.4.2021. 18:20
0
U Crnoj Gori 7 preminulih, 139 novozaraženih
U posljednja 24 sata, prema podacima Instituta za javno zdravlje, u Crnoj Gori je od posljedica koronavirusa preminulo sedam osoba.

U istom razdoblju testirano je 1.207 uzoraka, a pozitivnih je bilo 139. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva covida-19 je 2835.

Od početka epidemije u Crnoj Gori od posljedica infekcije virusom SARS-CoV-2 preminula je 1451 osoba.

U toj zemlji trenutno je dostupno samo cjepivo AstraZeneca no, kako javlja Radio televizija Crne Gore, na punktovima za cijepljenje posljednjih dana slab je odziv građana.

Očekuje se da će masovna imunizacija krenuti s dolaskom kineskog i ruskog cjepiva. Stanovnici Crne Gore koji žele primiti AstraZenecino cjepivo mogu to uraditi svakog dana bez zakazivanja.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.