23.4.2021. 14:45
0
Vulin: Komandante Vučiću, još dugo da čuvate sve Srbe
- Vrijeme u kome ste vrhovni komandant Vojske Srbije je vrijeme nezabilježenih ulaganja u opremu i naoružanje. Ali i standard svih pripadnika vojske, istakao je ministar.
Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije je u svoje i ime svih pripadnika tog ministarstva čestitao Dan Vojske Srbije predsjedniku Srbije. Ali i "vrhovnom komandantu Vojske Srbije" Aleksandru Vučiću, saopšteno je iz Vulinog kabineta.

Vulin je podvukao ulogu Vučića u izgradnji jake Vojske Srbije, prenio je N1.

„Vrijeme u kome ste vrhovni komandant Vojske Srbije je vrijeme nezabilježenih ulaganja u opremu i naoružanje. Ali i standard svih pripadnika vojske“, istakao je ministar.

On je Vučiću poručio da će vrijeme njegovog „komandovanja vojskom“ ostati zapamćeno kao vrijeme „obnove oružane moći. I vrijeme u kome je “Srbija izabrala put vojne neutralnosti“.

Vulin je naglasio da je Vučić „prvi vrhovni komandant“ VS-a koji „nije predao… Niti izručio nijednog vojnika i oficira, ni jednom stranom sudu. Prvi je koji se nije plašio da iskaže poštovanje našim borcima za slobodu“.

Vulin je Vučiću poželio da još „dugo, po volji građana Srbije, komanduje našom vojskom i čuva Srbiju i sve Srbe“.

Prethodno je srbijanski ministar odbrane Nebojša Stefanović položio vijenac. Uz vojne počasti, na Spomenik Neznanom junaku na Avali povodom Dana Vojske.


(Mirza Kadić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.