17.6.2021. 20:57
0
Strava u Srbiji: Šipkom ubio nevjenčanu suprugu, a onda boravio u drugoj sobi, potom otišao kod ljubavnice
Tibor Vereš (53) iz Adorjana u opštini Kanjiža, uhapšen je u utorak zbog sumnje da je izvršio krivično dJelo ubistvo svoje nevJenčane supruge Julije Horvat (57) u njenoj kući u tom selu, prenosi beogradski Blic.

Vereš je priznao da je ubio Juliju prije sedam dana nakon svađe tako što joj je nanio povrede metalnom šipkom koju je uzeo iz špajza, a nakon što je njeno tijelo preneo u sobu, stavio u krevet i pokrio dekom, nastavio je da živi u drugoj sobi u istoj kući. Po selu je pričao da je Julija otišla u Njemačku da radi i da se neće vraćati, saznaje "Blic".

Ubica je u uhapšen u Kanjiži i to u kući druge žene sa kojom je takođe bio u emotivnoj vezi.

Policija u Kikindi je saopštila da je osumnjičenom određeno zadržavanje i da će on biti priveden u Više javno tužilaštvo u čijoj nadležnosti je istraga zločina.

Par je bio u vezi oko tri godine i Vereš je živio u njenoj kući. Za njegova nevjerstva svi su znali, pričaju da je imao više žena u isto vrijeme, ali u policiji i u ulici Pap Pala, u kojoj su živjeli nesretna žena i ubica, tvrde da nije bio nasilan ni prema njoj niti prema drugim ljudima.

Da se 7. juna ipak nešto dogodilo i da Julije nema u uobičajeno vrijeme u bašti, u crkvi ili pred kućom, primijetio je prvi Čaba Boršoš, predsjednik Mjesne zajednice „Adorjan“, koji je i prijavio policiji da sumnja da iza spuštenih roletni i zatvorenih vrata nešto nije u redu.

- Tibora nije isto bilo nekoliko posljednjih dana u selu, i sve mi je bilo sumnjivo. Zato sam slučaj prijavio policiji. Njega su pronašli u Kanjiži kod druge žene, a njeno tijelo je bilo na krevetu prektiveno ćebadima. Odmah je priznao krivicu i ispričao je šta je uradio. Koliko je nama poznato, posvađali su se i šipkom iz špajza je udario otpozadi u glavu. Prenio je na krevet i nastavio da živi sasvim normalno. Strašno – kaže Čaba Boršoš.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.