24.6.2021. 19:07
0
Politička kriza trese Crnu Goru, parlamentarna većina raspravlja o budućnosti Krivokapićeve vlade!
U Skupštini Crne Gore danas se održava sastanak lidera stranaka parlamentarne većine, a nakon krize vlasti koja je eskalirala opozivom ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića i usvajanjem nove Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Medojević, SNP-a Vladimir Joković, Demos-a Miodrag Lekić, Prave Crne Gore Marko Milačić, Radničke partije Maksim Vučinić, generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović, poslanik GP URA Miloš Konatar… Premijer Zdravko Krivokapić nije pozvan na današnji sastanak.

Inicijativu za sastanak su pokrenuli predsjednici SNP-a Vladimir Joković i Demosa Miodrag Lekić, a glavna tema je put i način izlaska iz nastale političke krize.

Krivokapić je ranije saopštio da neće podnijeti ostavku na premijersku funkciju, a u zajedničkom saopštenju čiji su potpisnici pored njega predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, izjasnili su se protiv rušenja Vlade i raspisivanja novih izbora.

(NAP)

Crna Gora
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.