30.7.2021. 17:05
0
Podignuta optužnica protiv klana Belivuka i Miljkovića
Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je danas optužnicu protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih pripadnika njihove navodne organizovane kriminalne grupe, koja je djelovala pod velom partizanove navijačke grupe "Principi".

Više od 322 strana sa dokazima i ostalim optužbama upućeno je u sud na potvrđivanje, pišu Novosti. Oni su u ovom trenutku optuženi za pet ubistava, nelegalno držanje i rasturanje narkotika i oružja, otmicu i silovanje.

Podizanje optužnice je na konferenciji tačno prije nedjelju dana, prošlog petka najavio na konferenciji za novinare tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, precizirajući da je istraga sprovdena protiv ukupno 31 osumnjičenog.

Pretpostavlja se da će optužnica biti podignuta protiv tog broja osumnjičenih, a među njima će biti i svjedoci saradnici, čiji se identitet za sada čuva u tajnosti.

Uz podizanje optužnice očekuje se da će tužilaštvo tražiti od suda da produži pritvor optuženima, koji ističe u ponedeljak, 2. avgusta.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.