9.9.2021. 17:07
0
Potresna ispovijest Makedonca koji je pokušao spasiti roditelje od požara: Razbio prozor i izvukao oca, majci nažalost nije bilo spasa
Potresne ispovijesti danas dolaze iz Sjeverne Makedonije gdje je u toku noći izbio veliki požar u Covid centru u Tetovu.

Dosadašnje informacije govore o tome da je smrtno stradalo 14 osoba, a broj poginulih bi dodatno mogao rasti.

Jedan mladić je za makedonski portal Telma ispričao da je sinoć pokušao spasiti svoje roditelje koji su boravili u ovom Covid centru.

Oca je uspio spasiti, ali majku, nažalost, nije.

Kako je ispričao u svojoj izjavi, mladić je oca spasio samo pukom sreću jer je njegov otac dobio dozvolu da ide na kućno liječenje. 

U trenutku izbijanja požara, njegov otac je već bio spreman da ide kući. Sin koji je po njega došao u bolnicu spasio ga je na način da je razbio prozor i tako ga je uspio izvući iz zgrade.

Nakon što je spasio oca, mladić se vratio u zgradu kako bi evakuisao još nekoliko osoba iz sobe, ali gusti dim je napunio prostoriju i on je morao pobjeći.

Njegova majka ostala je zarobljena u drugoj prostoriji u kojoj je, nažalost, preminula.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.