12.9.2021. 16:16
0
Protiv Đukanovića podnesena krivična prijava zbog intervjua u kojem je govorio da BiH neće preživjeti "srpski svet", Vučića uporedio sa Hitlerom
Advokat Zdravko Đukanović podnio je Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića zbog izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Đukanović, koji je branilac biznismena Duška Kneževića, naveo da je crnogorski predsjednik u intervju zagrebačkom "Jutarnjem listu" nazvao Srpsku pravoslavnu crkvu kvazivjerskom zajednicom, a predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je uporedio sa Hitlerom i optužio ga da želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca.

Podsjećamo, Đukanović je u istom intervjuu govorio i o našoj zemlji, gdje je kazao kako strahuje od prolijevanja krvi i rata, te da BiH ne bi preživjela "srpski svet".

- Ovakve netačne, ali opasne tvrdnje su usmjerene na izazivanju mržnje i netrpeljivosti prema srpskom narodu, a imajući u vidu funkciju koju Đukanović obavlja kao predsjednik Crne Gore mogu imati nesagledive posljedice, rekao je Zdravko Đukanović, javlja Srna.

- Do sada je Đukanović više puta prijavljivan za kvalifikovani, teški oblik krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, ali očigledno da je tužilaštvo u Crnoj Gori i dalje zarobljeno i da ne reaguje ili ne smije da reaguje protiv njega, naveo je Kneževićev advokat.

On očekuje da se Đukanović, za koga je pokrenut opoziv pred Skupštinom Crne Gore, sasluša pred nadležnim tužilaštvom, da se izjasni na sve bitne okolnosti ovog intervjua i da se protiv njega pokrene krivični postupak u kojem će se kazniti po zakonu. 


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.