13.9.2021. 18:15
0
Advokat Volkov pozvan u policiju zbog Cetinja: Ponosan sam što sam sa Crnogorcima bio na skupu
Advokat Mihailo Volkov dobio je poziv da se javi policiji, u svojstvu građanina, povodom događaja na Cetinju, 5. septembra. Volkov je toga dana boravio u Prijestonici, a sticajem okolnosti našao se na usluzi grupi građana koja je nakratko bila zadržana u jednom hangaru, nadomak Cetinja.

U izjavi za Antenu M, podgorički advokat kaže da je bio na poslu kad ga je zvala supruga da mu kaže kako su dvojica policajca pokucala na vrata njihovog stana i ostavili mu poruku da se javi policiji sjutra od osam do 12 sati, javlja crnogosrki CdM.


“Zbog unaprijed dogovorenih obaveza zakazani termin za razgovor u Upravi policije pomjeren je dva dana. Po nalogu tužioca sa Cetinja treba da da se izjasnim na okolnosti događaja u Prijestonici”, navodi Volkov.

Dodaje da će, ukoliko policija bude profesionalno obavljala svoj posao, razgovor proći bez problema.

“Reći ću da sam bio na Cetinju i da sam ponosan što sam imao priliku da sa velikim brojem Crnogoraca i Crnogorki budem na tom skupu”, naveo je on. 

Voklov ovaj poziv doživljava kao vid pritiska na njega, jer ne shvata kako policija može pozivati, u svojstvu građanina, ljude koji su bili na Cetinju petog septembra.

“Pretpostavljam da su izdvojili nekolicinu i u Upravi policije vrše pritisak na njih: Ja to tako čitam kao pravnik. Ali, pak, vjerujem u institucije sistema, i odazvaću se svakom pozivu Policije i tužioca da dam izjavu”, poručuje Volkov.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.