20.9.2021. 21:37
0
Odbačena žalba Edina Vranja, razrješenje situacije ipak moguće
Odbačena je žalba na sudsko rješenje o određivanju pritvora Edinu Vranju, potvrdio je njegov advokat u Beogradu Boris Zorko.

Advokat smatra da bi se se i pored toga, pozitivno razrješenje kompletne sadašnje situacije po njegovog branjenika ipak naziralo ukoliko bi bila bolja suradnja tužilaštava iz Beograda i Sarajeva, u smislu pune primjene zajedničkog protokola.

Pritvor do 30 dana Edinu Vranju, nekadašnjem načelniku Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije, određen je 14. septembra nakon što je uhapšen kod srbijanskog grada Priboj na graničnom prijelazu Uvac, pod sumnjom da je počinio zločin protiv ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti na području Goražda tokom proteklog rata u Bosni i Hercegovini, prenosi BHRT.

Slučaj na koji se odnosi hapšenje Edina Vranja u Srbiji vođen je svojevremeno i u Tužilaštvu BiH u Sarajevu, ali je u odnosu na njega, istraga obustavljena jer je tada oslobođen svake sumnje. Određivanje pritvora 14. septembra u Beogradu, u Višem sudu – Odjeljenju za ratne zločine je obrazloženo “zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost da bi okrivljeni, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao pobjeći”.

Vranj i njegov branilac imali su pravo žalbe, a budući da je ona danas odbijena, pritvor je ostao na snazi.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.