23.9.2021. 19:14
0
Vučić: Kako to da je samoopredjeljenje suština slobode za sve, osim za Srbe?
I predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom posjete Budimpešti govorio o trenutnoj situaciji na Balkanu istakavši kako postoje dupli standardi kada su u pitanju prava naroda na samoopredjeljenje. Drugim riječima, on je upitao kako je moguće da to mogu učiniti svi ljudi osim Srba.

- Kako to da je samoopredjeljenje suština slobode za sve, osim za Srbe? To je moje pitanje za sve. Kako Srbi nemaju isto pravo? Sve što je vama dovoljno, što je vrhunac slobodarske misli, nama nije. Znamo da smo mali i da su protiv nas velike sile. Znamo našu poziciju, ali nemojte samo da nam to objašnjavate principima, poručio je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na promociju knjige "Ideja slobode i samoopredjeljenje" Rite Augestad Knudsen koja je supruga premijera Aljbina Kurtija rekavši kako se Srbija ne boji riječi i knjiga, te je istakao kako je problem što se o sadržaju njene knjige govori selektivno.

U tom ključu, Vučić je prokomentarisao današnji fizički napad prištinskih specijalaca na trojicu Srba u blizini prijelaza Brnjak izrazivši svoju zabrinutost zbog prebijanja Srba na Kosovu i Metohiji.

- Pitanje za EU i NATO je zašto to dozvoljavaju? Jasno smo postavili granice dokle ćemo trpiti odluke Albanaca. jVerujem u hrabrost naroda. Bude li pokušaja progona našeg stanovništva, to se neće dogoditi, tvrdi predsjednik Srbije.

On je dodao da se nada da se neće čekati još 10 godina pa da Briselski sporazum zaživi na terenu.

- Ako Briselski sporazum postoji, očekujem da sutra zasjeda menadžment i da počnemo sa formiranjem zajednice srpskih opština, poručio je Vučić.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.