27.9.2021. 11:01
0
Otac monstrum koji je golim rukama zadavio troje mališana počeo komunicirati sa doktorima
Ravnatelj KBC-a Sestre Milosrdnice Davor Vagić potvrdio je da Harald Kopitz, 56-godišnji Austrijanac sa zagrebačkom adresom, koji je ubio svoju djecu, danas neće biti otpušten iz bolnice zbog dodatnih pretraga koje se moraju napraviti.

Prema informacijama iz policije i KBC-a Sestre milosrdnice on je trenutno stabilno, pri svijesti i počeo je komunicirati s doktorima o njegovom zdravstvenom stanju, piše hrvatska N1.

Nakon što bude otpušten iz bolnice bit će prebačen na kriminalističko istraživanje u policiji. Potom slijedi standardna procedura, ide na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, nakon čega slijedi odlazak pred suca istrage.

Za očekivati je da će ŽDO tražiti istražni zatvor. Postoji i mogućnost da ga se smjesti u bolnicu u Vrapču ukoliko se utvrdi da je privremeno neuračunjiv.

U bolnici je i policija izdvajala nalaze krvi za daljnji postupak kada se bude utvrđivalo je li bio pod utjecajem opijata. U bolnici nije dao iskaz policiji.
Obdukcija djece je gotova, ali rade se dodatni toksikološki nalazi kako bi se utvrdilo na koji način su djeca umrla, od trovanja tabletama ili od gušenja.

Podsjećamo, Harald se u svom luksuznom stanu na zagrebačkim Mlinovima u elitnoj podsljemenskoj zoni kobne večeri igrao s djecom, skuhao im večeru, te ih potom nakon još malo igranja spremio na spavanje.

Bila je već gotovo ponoć kad su legli i zaspali. Bio je to san iz kojeg se nisu nikada trebala probuditi. Njihov otac prije toga im je svima dao koktel raznih tableta i lijekova. Dječica su doista relativno brzo i usnula, ko zna što je Haraldu Kopitzu u tim trenucima dok ih je gledao prolazilo kroz glavu, ali sigurno nije to da će se mališani početi buditi. Umjesto da barem tada shvati što je zapravo pokušao učiniti te odustane od paklenog plana, on je učinio upravo suprotno.

Nakon što je golim rukama udavio mališane, odnio ih je na kauč i oko njih poslagao njihove omiljene igračke. Potom se, barem tako on tvrdi, pokušao ubiti. I to na isti način na koji je pokušao ubiti vlastitu djecu – popivši koktel raznoraznih tableta u kombinaciji s nešto alkohola. Izgubio je svijest i pao na pod, a iduće što je mogao vidjeti bila su lica policajaca koji su došli u stan, i to na poziv jednog od Haraldovih poznanika.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.