28.9.2021. 8:44
0
Uznemirujući snimak brutalne tuče djevojčica: Mučki se udaraju, vršnjaci navijaju
Video još jednog stravičnog vršnjačkog nasilja pojavio se na Twitteru, a korisnica koja ga je objavila, navodi da se sve dogodilo ispred jedne osnovne škole u Smedrevskoj Palanci, piše Telegraf.rs.

Na snimku se vidi kako se dvije tinejdžerke fizički obračunavaju, čupaju za kosu, udaraju, obaraju na pod, dok njihovi vršnjaci sve to snimaju, pa čak i navijaju. Među njima je bilo i onih koji su željeli da se pridruže tučnjavi, dok je jedna od devojčica, učesnika ovog obračuna, odbijala da prestane.

- Roditelji, društvo... Nemam adekvatnu riječ kojom bih opisala ovo divljaštvo, nasilje nad bilo kim treba jednom za svagda sankcionisati i najoštrije kažnjavati. Ispred osnovne škole u Smederevskoj Palanci - napisala je ona.

Povodom ovog događaja oglasila se Osnovna škola "Heroj Radmila Šišković", ispred čijeg se dvorišta dogodila ova tuča.

- Kao što je mnogima poznato, u nedelju 19. septembra 2021. godine oko 20 sati došlo je do tučnjave učenika ispred glavnog ulaza u Osnovnu školu "Heroj Radmila Šišković". Svi mi, zaposleni u ovoj školi i rukovodstvo, osuđujemo takvo ponašanje, kao i svaki drugi vid nasilja i ističemo da naši učenici nisu bili učesnici ovog događaja. Smatramo da su sve osude koje se tim povodom pojavljuju u javnosti, a upućene su nama kao školi, zlonamjerne i neprimjerene - navode iz škole.

Kako dodaju, njihovo dvorište je ograđeno, bezbjedno, uređeno i pokriveno kamerama, ali je ipak javna površina, prenosi Telegraf.rs


 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.