29.9.2021. 15:56
0
Novi udar na Vučićevo zdravlje? - Von der Leyen: EU vidi Kosovo u budućnosti kao dio sebe
Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen rekla je danas kako je vođenje konstruktivnog dijaloga ključno za nadilaženje trenutne situacije između Kosova i Srbije, te da je mjesto EU odlična platforma za to.

- Pregovarači su u Bruxellesu i pregovaraju o tome i nadam se da imaju stabilan mandat za pregovore jer je ovo najbolji način da se krene naprijed. Duboko sam uvjerena da je važno nastaviti sa konstruktivnim dijalogom, rekla je ona.

Prema njenom mišljenju Zapadni Balkan mora biti dio EU, ali da to može postati jedino putem dijaloga, jer na dijalogu počivaju temelji Evropske unije na kojima je ona izgrađena. Osim toga, von der Leyen je dodala kako Kosovo mora nastaviti sa svojom borbom protiv organiziranog kriminala i korupcije

- Predstoji još mnogo posla. Želim da Kosovo sudjeluje u naporima za ujedinjenu Evropu, jer Kosovo u tom pogledu može mnogo doprinijeti. EU vidi Kosovo u budućnosti kao dio sebe. Budućnost u kojoj će Kosovo i Zapadni Balkan biti dio EU i mi radimo na tome. To dugujemo djeci, jer je njihova budućnost europska.

Na kraju je dodala kako su oni partneri u borbi protiv pandemije, te da žele ubrzati cijepljenje na Kosovu kao i njihov ekonomski oporavak, prenosi dnevno.hr.

(Ajdin Balićevac)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.