14.10.2021. 16:34
0
Vučić izaziva: Sljedeći put neka kosovski Albanci probaju sve što mogu protiv Srba pa će vidjeti šta će se desiti
Dan nakon haosa na sjeveru Kosova reakcije još uvijek ne prestaju pristizati, a zbog toga je i Aleksandar Vučić prilikom posjete u Pančevu rekao kako će sljedeći put, ako se kosovski Albanci ponovo odluče na upad na sjever Kosova i uznemiravanje srpskog naroda, znati šta učiniti.

On ih je upozorio da mogu probati sve što mogu protiv Srba, pa će tek tada vidjeti šta će se desiti.

- Srbi su me razumeli. Nisam to rekao pod emocionalnim pritiskom. Kada shvatite da ste saterani kao zemlja u ćošak ostaje vam da se predate ili borite. Predaja nije opcija, a neki drugi naka vide da li će da opravdavaju divljanje Albanaca na severu. Ja znam šta je nama činiti, zaštitićemo naš narod. Tačka. Kako, nadam se da nikada nećete morati da vidite, rekao je Vučić.

Osim toga, Vučić je dodao kako to neće imati nikakve veze sa Briselskim sporazumom, jer u njemu postoji jedino aneks sa NATO-om u vezi dolaska oklopnih vozila na sjever, prenosi politika.rs.

- Oni nemaju pravo da imaju svoju vojsku, a to što izmišljaju Kosovske bezbednosne snage uz pomoć stranaca to je drugo. Jasno je da nemaju pravo da dolaze na sever bez saglasnosti četiri gradonačelnika i Kfor-a. Ovo je 7 ili 8 upad ne bi li prikazali silu, rekao je Vučić i dodao da je to kršenje onoga što je NATO potpisao i samog duha dijaloga.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.