22.10.2021. 17:04
1
Vučić sutra s Dodikom, najavio sastanak i s Izetbegovićem
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se sutra uvečer u Beogradu sastati sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i da će s njim razgovarati o svim aktuelnim temama.

Upitan da li će Srbija imati neke posljedice ako bi SAD uvele sankcije Dodiku, Vučić je istakao da je bio i ostao protivnik sankcija jer se njima ništa ne rješava.

- Posebno prezirem one u Beogradu, Banjoj Luci i u Sarajevu koji misle da se problemi rješavaju sankcijama. Razgovor je najbolji metod za rješavanje problema i sutra ću razgovarati sa Dodikom - rekao je Vučić. Dodao da će u narednim sedmicama razgovarati i sa Bakirom Izetbegovićem kao bošnjačkim liderom.

- Smatram kao veoma važno da otvorimo srpsko-bošnjački dijalog, da jedni o drugima govorimo sa više poštovanja, da brinemo jedni o drugima i razmišljamo šta su interesi i jednih i drugih i da pokušamo da razumijemo jedni druge - rekao je on. Vučić je ponovio da ne vidi da su sankcije bilo kome donijele bilo šta dobro.

- Ako očekujete u politici da dobijete neku korist preko sankcija za nekog drugog, jadna je ta korist i nikada ne traje dovoljno dugo da biste je stvarno imali - rekao je on.

Sastanak Vučića sa Dodikom najavljen je za 18 sati u Vili Mir. Nakon sastanka je planirano obraćanje medijima, saopćeno je iz press službe predsjednika Srbije.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.