27.10.2021. 22:40
0
Eskobar Bečiću poručio: Crnoj Gori potreban sistem otporan na korupciju i kriminal
Crnoj Gori je potrebna izgradnja sistema koji je otporan na izazove kao što su korupcija i organizovani kriminal, izjavio je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijel Eskobar u onlajn razgovoru sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem.

Na sastanku, kojem je prisustvovala i američka ambasadorica u Podgorici Džudi Rajzing Rajnke, Eskobar je rekao da Crnu Goru i sve države zapadnog Balkana vidi kao buduće članice Evropske unije. 


On je naglasio da će Sjedinjene Države nastaviti da Crnoj Gori pomažu u nastojanjima da ostane demokratsko, otvoreno i inkluzivno društvo, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore, prenosi agencija Srna,  piše BHRT.


Bečić je upoznao Eskobara o trenutnoj društveno-političkoj situaciji u Crnoj Gori i izrazio uvjerenost da on nikada neće biti "dio činilaca koji gaje i u djelo sprovode retrogradne ideje koje Crnu Goru vuku unazad".  On je naglasio da će sporazum koji su potpisali nosioci tri izborne liste nakon prošlogodišnje pobjede na izborima za njega i njegov tim ostati "sveto pismo" i zakon, te da ni po koju cijenu neće odustati ni od jednog jedinog slova.

"To je put izgradnje Crne Gore kao građanske i sekularne države zasnovane na ustavnim načelima vladavine prava, ekološke i države socijalne pravde. To je siguran put sa kojeg nas niko ne može odvući, ma koliko se trudio", poručio je Bečić.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.