14.11.2021. 8:51
0
Čeda Jovanović na mezaru Muamera Zukorlića: Odlaze oni kojih je tako malo u Srbiji, a koji su nam potrebni
Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije posjetio je mezar nedavno preminulog muftije Muamera Zukorlića.

Jovanović se upisao u knjigu žalosti koja je povodom smrti narodnog poslanika akademika Muamera Zukorlića postavljena u centrali Stranke pravde i pomirenja.

On je tom prilikom istakao da je ovo jedan veliki gubitak za sve ljude u Sandžaku ali i šire.

– To je bio jedan autentičan život i kada pogledate skupštinu, bar to kada ja uradim, onda vidim gotovo 250 fotokopiranih i njega onako kada se digne u onom džemperu, sakou ili košulji i onda nešto kaže njima a vidi se da u svakom trenutku mnogo više ćuti, nego što govorio iako i ono što kaže jedva neko može da podnese. Komplikuje se ponovo vrijeme i ovdje kod nas u regionu ali i čitavom svijetu i mnogo će nam nedostajati ta njegova pamet i životna energija.

On je bio čovjek kojeg sam upoznao ovdje tako što smo se zajedno borili za Univerzitet u Novom Pazaru, na sve strane u Evropi sam sretao mlade iz Pazara koji odu na studije pa se nikada više ne vrate. Najmlađi region u Evropi bio je Novi Pazar a on je ovdje napravio Univerzitet, Zoran nije dočekao da ga otvori, ja sam umjesto Zorana došao i te 2003. godine to uradio. Onda je bila borba narednih nekoliko godina za taj Univerzitet i uvijek nekako je falilo vrijeme za neko prijateljstvo i druženje bez te politike. Ne bi me iznenadilo da sad ovdje uđe među nas, toliko ne mogu da prihvatim i da se pomirim sa tom činjenicom da je otišao.

Ostala je ta borba, ona vam nekako izgleda vječna, mi ćemo ipak nekako to iznijeti, bilo bi lakše da je i on tu sa nama, ovako je i obaveza veća da tu borbu zajedničku nastavimo, da sa sobom nosimo ljubav, poštovanje, razumijevanje, pamet, sve ono čega su ljudi, bez obzira da li govorimo o Srbima, Bošnjacima, Albancima, Crnogorcima, Hrvatima, svega onog što ljudima treba i čega su još uvijek željni. Bez njegove glave je Sandžak siromašniji za tu pamet, nadam se da ćemo biti kadri da iznesemo i taj teret koji on više ne može da ponese a on u tom nekom drugom svijetu o kojem je tako često sa mnogo govorio, ja mu želim spokoj.

Teško mogu da razumijem, u ovoj zemlji uvijek nekako prije vremena odlaze oni kojih je tako malo i koji su nam svima potrebni - rekao je Jovanović. 

(H. Ahbabović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.