8.12.2021. 13:35
0
Kako je Darija Kisić Tepavčević preko noći usvojila politički rječnik SNS-a?!
FOTO: Vesna Lalić/Nova.rs
Srbijanska ministarica za rad, zapošljavanj?, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević potpisom na stranačku knjižicu Srpske napredne stranke očigledno je morala da zaboravi na manire i usvoji rječnik stranačkih kolega, prenose srbijanski mediji.

Saopćenja funkcionera SNS često zvuče kao napamet naučena pjesmica, mantra koja se iznova i iznova ponavlja. Antisrbi, fašisti, zgubidani, lopovi, ološ, fukara, neradnici, mafijaši, kriminalci, secikese… To su riječi koje se najčešće mogu čuti u govorima naprednjaka. Kako u Skupštini, tako u televizijskim emisijama, u objavama na društvenim mrežama, pa i na sajtovima ministarstava, piše 'nova s' portal.



Da će se tom maniru ophođenja priključiti i Darija Kisić Tepavčrević, lijepa i odmjerena doktorica sa početka epidemije korona virusa, članica Kriznog štaba koja je u prvi mah pobrala brojne simpatije, niko se nije nadao.

U jednom od posljednjih saopštenja Kisić Tepavčević komentarisala je proteste koji se poslednje dvije sedmice odvijaju širom Srbije i u kojima se blokiraju auto-put i sve velike saobraćajnice, sa zahtevom da se povuku Zakon o referendumu i nacrt Zakona o eksproprijaciji. U stručnoj javnosti i među građanima ova dva zakona se tumače kao pokušaj legalizovanje otimanja imovine i utabavanje puta za iskopavanje litijuma u dolini Jadra, čime će se Srbija pridružiti listi zemalja u kojima je kompanija Rio Tinto izazvala ekološku katastrofu. Kao po zadatku, Kisić je u zvaničnom saopštenje uključila ključne riječi – Đilas, novac, antisrbi, NATO pakt… Ministrica je izjavila da "mostovi u Beogradu nisu bili blokirani ni za vreme bombardovanja NATO pakta, a da Dragan Đilas danas organizuje lažne ekološke proteste i blokira mostove u Beogradu i to zbog Rio Tinta od koga je uzeo novac“, navodi 'nova s'.


"Srbija nikada nije imala većeg antisrbina od Dragana Đilasa, koji je zbog svojih političkih interesa u stanju da Beogradu učini ono što nije ni NATO pakt u vreme agresije na Srbiju“,
ocjenila je Кisić Tepavčević.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.