9.12.2021. 9:33
0
Po treći put: Grupa mladića opet očistila farbu sa murala zločincu Ratku Mladiću u Beogradu
Grupa mladića je rano jutros opet oprala farbu kojom je komunalna milicija po rješenju Odjeljenja za inspekcijske poslove GO Vračar prefarbala mural osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Kako prenose srbijanski mediji, bijela farba kojom je prekrečen mural zločincu Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu, oprana je jutros i mural je ponovo vidljiv.

Prethodno je Gradska opština Vračar zvanično saopćila da je grafit prekrečen na zahtjev građana.

Ovo je treći put da je mural prefarban i nakon toga opran.

Mural je proteklih mjesec bio u žiži javnosti. Nekoliko mjeseci nakon što je naslikan, izazvao je tenzije između grupa ekstremnih desničara koja ga je branila, a građanski aktivisti su ga uništavali.

Zbog ovih akcija, privedena je aktivistkinja Aida Ćorović, a prvi ga je prefarbao SDP-ovac iz srbije Đorđo Žujović.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.