12.12.2021. 16:35
0
Abazović posjetio EXPO 2020 u Dubaiju: Ostavimo se prošlosti i hvatajmo korak sa savremenim svijetom
FOTO: CdM
Čestitam ekipi koja predstavlja Crnu Goru na EXPO 2020 u Dubaiju. Idejom ekološke države, njenom postavkom i afirmacijom možemo biti jako zadovoljni., naveo je Abazović.

Maksimalno treba da iskoristimo tu komparativnu prednost koja nas razlikuje od ostalih država, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović koji je u sklopu radne posjete Ujedinjenim Arapskim Emiratima posjetio EXPO 2020 Dubai, prenosi CdM.


“Pored našeg Paviljona, Abazović i članovi njegovog kabineta, zajedno sa generalnim komesarom crnogorskog Paviljona EXPO 2020 Dubai princom Nikolom Petrovićem, obišli su Paviljone Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kraljevine Saudijske Arabije, Švajcarske, Indije, kao i Paviljon Brazila, gdje je našu delegaciju ugostila ministarka za ljudska prava Damares Regina Alves“, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.


On je istakao da Emirati poštuju svoju tradiciju ali da se kod njih svako osjeća dobrodošao, kao i da su vidjeli da ne mogu sami, pa su odlučili da čitav svijet pozovu kod njih.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.