26.12.2021. 10:48
0
Problem za Dodika: Vučić protiv sankcija ali nema hrabrosti podržati osnivanje VRS
'Ja možda nisam saglasan u svemu sa Dodikom, ali o tome neću govoriti u javnosti, zato što mislim da je to loše i neodgovorno, i donosi katastrofalne posljedice za naš narod', kazao je danas predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Iako se Vučić rezolutno usprotivio uvođenju sankcija Republici Srpskoj, primjetno je Vučićevo naglašavanje da nije u svemu saglasan sa Dodikom, ali da o tome ne želi govoriti u javnosti.

Vučićev stav o sankcijama odavno je poznat, ali ono što nije poznato je njegov stav o Zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske koji udaraju na ustavni poredak Bosne i Hercegovine,  piše agencija Patria.


Među tim zaključcima je i formiranje Vojske Republike Srpske. Realizacija tih, a posebno tog zaključka sigurno bi dovela do eskalacije sukoba koji za sada nisu oružani, mada i takvi nisu isključeni. Činjenica da predsjednik Srbije nije podržao te zaključke kao ni formiranje VRS, te da ističe kako u svemu nije saglasan sa Dodikom, ponajviše bi trebala zabrinuti Dodika i ekipu okupljenju oko njega, navodi Patria.


Naravno, u Bosni i Hercegovini niko nema pravo gajiti iluzije o snajperisti sa Jevrejskog groblja, Aleksandru Vučiću, te iluzije o njegovim namjerama spram Bosne i Hercegovine i njenih građana, ali se svakako postavlja jedno opravdano pitanje.


Ima li Vučić, nakon što je odlaskom Angele Merkel, prestao biti miljenikom njemačke politike, te nakon što mu je s glave konačno pala kruna lažnog mirotvorca, hrabrosti da otvoreno podrži formiranje genocidne Vojske Republike Srpske. Po svoj prilici, Vučić tu hrabrost nema.



(Patria/  Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.