29.12.2021. 12:35
0
U Srbiji bez novih epidemioloških mjera za praznike
U Srbiji neće biti pooštravanja epidemioloških mjera tijekom predstojećih praznika, odlučio je Krizni stožer Vlade te zemlje.

Po riječima ministrice za rad Republike Srbije Darije Kisić Tepavčević, članovi Kriznog stožera konstatirali su da su mjere koje su do sada bile aktuelne – nošenje maske u zatvorenom prostoru, poštovanje fizičke distance, cijepljenje i kontrola covid propusnica, dale rezultate.


Podsjetimo i dalje su obvezne propusnice u ugostiteljskim objektima od 20 sati uvečer. Po riječima ministrice,  uskoro bi trebalo da počne sa radom aplikacija koja će sa većim obuhvatom sprovoditi kontrolu propusnica, a moći će da prepozna i falsificirane certifikate.


Javni doček Nove godine bit će organiziran u Beogradu i drugim gradovima Srbije.


(FENA/  K.Bešlija) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.