8.1.2022. 16:18
0
U Srbiji blokada prometnica u vezi projekta Rio Tinto
FOTO: Ilustracija, Rio Tinto
Ekološki aktivisti i građani blokirali su i u subotu prometnice u nekoliko gradova Srbije, zbog namjere međunarodne rudarske kompanije Rio Tinto da otvori rudnik litijuma u zapadnom dijelu te države.

U Beogradu je blokirana autocesta na Novom Beogradu, dok je u Novom Sadu blokiran dio autoceste i izlazi iz grada, čime je onemogućena vožnja u pravcu Mađarske i prema Beogradu.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je uoči prosvjeda da je vlada te države blizu odluke da poništi sve ugovore s kompanijom Rio Tinto koja je istraživala zalihe litijuma u oblasti Jadra u Srbiji radi izgradnje rudnika, prenosi agencija Beta.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.