12.1.2022. 10:45
0
Preminuo novinar Igor Karanov
Novinar, urednik Insajder televizije i doskorašnji urednik novina "Nova", Igor Karanov preminuo je utorak uveče u Beogradu, saopštio je Insajder.

Iznenadni i prerani odlazak Karanova za Insajder televiziju je veliki gubitak, ne samo zbog činjenice da je bio riznica znanja i ljepote riječi, već i zbog toga što nas je napustio čovjek koji je plijenio dušom, navodi se u saopštenju.

Na TV Insajder vodio je emisiju „Priča o priči“, a prethodno je radio kao urednik u dnevnom listu „Nova“.

Karanov je talenat i posvećenost iskazivao više od dvije decenije kroz novinarski rad u različitim medijima – od novosadskog „Dnevnika“, „Blica“, preko magazina „Svet“, „Puls“, „Profil“, „Ekskluziv“ „Gloria“, „Playboy“, „Hello!“, „ELLE“, „Story“, do portala „Puls online“ i veb-sajta IGN Adria.

Za “Vek bez ikog“, jednu od svoje tri knjige poezije Karanov je dobio “Matićev šal”, a objavio je i roman “Dnevnik jednog vladara“.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.