16.1.2022. 10:14
0
Predsjednik Opštine Pljevlja o (ne)uklanjanju grafita posvećenog Ratku Mladiću: Mi smo urbani grad, a jedno od urbanih obilježja gradova je izražavanje volje grafitima
Svi grafiti u Pljevljima niti su prekrečeni, niti će biti prekrečeni, kazao je predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović u intervjuu za Gradsku televiziju.
U izjavi Golubović je naveo da su su grafiti “jedno od urbanih obilježja gradova”.

- Pljevlja su urbani grad, a jedno od urbanih obilježja gradova je izražavanje volje grafitima, muralima i takvim stvarima, kazao je Golubović, prenosi CDM.

Jedan od grafita u tom gradu posvećen je ratnom zločincu osuđenom za genocid Ratku Mladiću.

Predsjednik pljevaljske opštine pokušao je da objasni kako krečenja nema jer se “zaledi farba”.

- Ne znam da li vi u Podgorici znate, ali mi u Pljevljima tokom zime imamo temperaturne minuse. I kada je minus, onda se zaledi farba kojom treba nešto da se prekreči, kazao je Golubović.

(Ajdin Balićevac)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.