21.1.2022. 9:43
1
Vulin o nestalom Mateju Perišu: Nije bilo nasilja, nedavno su nam čak i javili da nestali mladić kupuje hljeb na Vračaru
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da policija provjerava bukvalno svaku dojavu koja je vezana za nestanak Splićanina Mateja Periša.

On je istakao da je siguran da nije bilo nikakvog nasilja nad nestalim Splićaninom, a šta se tačno odigralo kobne večeri utvrdiće istraga.

"Mi dajemo sve od sebe da riješimo ovaj slučaj i provjeravamo svaku informaciju koja nam se dojavi. I u ovom slučaju imamo i dobronamjerne i zlonamjerne ljude, koji se javljaju. Ima i bijelih magova i crnih magova, ljudi koji pričaju da su vidjeli Matejevu astralnu projekciju. Nedavno su nam čak javili da nestali mladić kupuje hljeb na Vračaru. Kada smo provjerili, shvatili smo da je u pitanju komšija", rekao je ministar unutrašnjih poslova u jutarnjem programu Kurir televizije.

On je istakao i da se upoznao sa ocem Mateja Periša, Nenadom Perišom, i da mu iskazuje jedno veliko poštovanje.

"Ja moram da iskažem jedno veliko ljudsko poštovanje ocu Mateja Periša, samo stavite se u njegovu situaciju. Da li biste imali toliko razumijevanja kao on. Bilo je pokušaja da se ovo predstavi kao međunacionalni sukob. To je zaista odvratno i govori o mržnji koju osjećate prema ovom gradu. Ovo je bezbjedan grad, ovdje vas niko nikada neće napasti zbog nacionalosti. Beograd voli strance. Od svih desetina hiljada stranaca koji su bili ovdje za novogodišnje praznike, vi nemate ni jedan jedini incident. To je zato što Beograd voli strance, mi ne dijelimo ljude na nacionalnoj osnovi", kaže ministar i naglašava da isključuje svaku mogućnost vršenja nasilja nad nestalim Splićaninom.

Vulin je rekao da je siguran da nasilja nije bilo ni u klubu, ni van njega.

"To su posvjedočili i Matejevi prijatelji i gosti i klubu i osoblje", ističe ministar Vulin.

(Ajdin Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.