25.1.2022. 19:51
0
Milanović rekao da Ukrajini nije mjesto u NATO-u, kritizirao Bidenovu politiku
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je komentirajući situaciju u Ukrajini, kazao kako to ima veze sa politikom američkog predsjednika. Dodao je kako Ukrajini nije mjesto u NATO-u, nazvavši ovu zemlju jednom od najkorumpiranijih na svijetu.

- To nema veze s Ukrajinom, nego s Bidenovom politikom u kojoj vidim nekonzistentnost i opasno ponašanje. Ovo se događa u predgrađu glavnog grada Rusije i načini postoje da se Ukrajina sačuva, bar 99 posto i da joj se ekonomski pomogne. Kad je otišao Trump, kojeg su demokrati napadali da se ponaša kao dadilja prema Putinovoj politici, nova administracija pod pritiskom republikanskih jastrebova odjednom vrši pritisak na Pentagon i Bidena da se prema Rusiji postave čvrsto.

Vidim čvrsti ruski interes, vidim i Ukrajinu. Ukrajini nije mjesto u NATO-u. Oni su jedna od najkorumpiranijih država na svijetu. Treba smiriti političku scenu i ne dopustiti da ekstremisti drže pritisak na politiku i zato Hrvatska u tome neće učestvovati. Hrvatska od toga treba pobjeći kao od požara.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.