14.2.2022. 16:31
0
Vučić kazao da se "miješao" u izbor dvadeset prvih kandidata na listi
Predsjednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da se "miješao" u izbor samo prvih 20 kandidata na listi te stranke za parlamentarne izbore.

Vučić je kazao da su imena tih kandidata jedina koje je pročitao na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva SNS-a.

"Molio sam da to tako izgleda, a naši odbori predlažu kandidate i dobili smo bez Beograda, 170 imena koje vi morate prihvatiti, pa onda idu koalicijski partneri. To tako funkcionira u organizacijama demokratske orijentacije, tako funkcionara kod nas", kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara poslije obilježavanja početka radova na brzoj prometnici Šabac-Loznica.

Komentirajući navode da na listi kandidata za parlamentarne izbore neće biti nekih od dugogodišnjih zastupnika SNS-a, Vučić je kazao da pojedinim medijima i opozicijskim strankama ne odgovara govoriti o tome kako će na listi biti osoba poput molekularne bioliginje Jelene Begović, matematičara Stojana Radenovića ili liječnica Danice Grujičić i Marije Zdravković.

"Jelena Begović je najpriznatija molekularna biologinja u Srbiji, Stojan Radenović je jedan od najcitiranijih matematičara na svijetu, Dana Grujičić je legendarna liječnica koja je spasila živote stotina ljudi. Što bi vam odgovaralo da se priča o Mariji Zdravković koja je spasila tisuće života, nego biste govorili o onome što vi želite", naveo je Vučić.

Upitan za vanjskopolitičke aktivnosti, Vučić je najavio da će uskoro posjetiti Španjolsku i Monako.

"Poslije desetljeća tijekom kojih nismo imali posjete na najvišoj razini sa Španjolskom, to je od izuzetnog značaja", kazao je predsjednik Srbije, prenosi Beta.

Dodao je kako je značajan i posjet Monaku, čiji je vladar princ Albert, prema Vučićevim riječima, izuzetno ugledna osoba čiji se glas čuje u Europi i širom svijeta.


(Fena/Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.