5.3.2022. 19:54
0
Osmani: Miloševićev genocidni režim brutalno je ubio 59 članova porodice Jashari
Predsjednica Kosova Vjosa Osmani podsjetila je da je na današnji dan prije 24 godine Miloševićev genocidni režim brutalno ubio 59 članova porodice Jashari, među kojima je bilo mnogo djece.

Ona je na svom Twitter profilu napisala da to oni nikada neće zaboraviti.

- Prije 24 godine, Miloševićev genocidni režim brutalno je ubio 59 članova porodice Jashari, uključujući mnogo djece. Danas odajemo počast njihovoj hrabrosti i žrtvi za slobodno i nezavisno Kosovo. Mi nikada nećemo zaboraviti i nastavit ćemo biti glasni zagovornici pravde - napisala je Osmani.


U kući komandanta OVK-a Adema Jasharija 5. marta 1998. godine u Prekazu ubijeno je 59 članova njegove porodice.

Borba i odbrana porodice Jashari trajala je do 7. marta. Prema riječima jedine preživjele Besarte Jashari, Adem je poginuo posljednjeg dana borbe.

(A. Balićevac)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.