28.3.2022. 10:00
0
Vulin ne odustaje od srpskog sveta: Đukanović i Komšić između dva zalogaja hljeba pljuju po Srbiji
Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Aleksandar Vulin ponovio je da stvaranje “srpskog sveta” ostaje njegova politička misija, piše agencija Beta.

“Nikad nije bilo Velike Srbije, kamo sreće da je postojala, ali je Hitler napravio Veliku Albaniju. Svi narodi imaju prirodnu težnju da se ujedine, samo Srbi ne smiju”, naveo je Vulin.

Dodao je da stabilnost Balkana “zavisi” od Srbije i optužio lidere pojedinih zemalja u regionu da “hoće žito, ulje, vakcine iz Srbije, a pljuju po njoj”.

“(Željko) Komšić i (Milo) Đukanović između dva zalogaja srpskog hljeba pljuju po Srbiji. Kad im treba sve, od vakcine protiv koronavirusa do hljeba, tu im je Srbija, a Crna Gora i BiH neće da uđu u Otvoreni Balkan jer to je, kako kažu, Vučićev velikosrpski projeka”,
ocijenio je Vulin.

Izjavio je i da oni koji su bombardovali Jugoslaviju nemaju moralno pravo da od Srbije traže da uvede sankcije Rusiji i “uništava vjekovna prijateljstva”. Vulin je za televiziju Pink ocijenio da je sukob u Ukrajini pokrenuo talas rusofobije koja se, po njegovim riječima, uvijek završava srbofobijom, piše Beta.

“Svako ko je mrzio Rusiju, nije volio Srbiju. Sve što danas rade ruskoj djeci radili bi sjutra srpskoj”, tvrdi Vulin.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.