1.4.2022. 13:23
0
Dvojica Srba krijumčarila 16 migranata, jedan kombijem probio rampu na autocesti
Dvojica srbijanskih državljana uhićena su nakon što je jedan od njih, prevozeći u kombiju 16 ilegalnih migranata s kojima su nezakonito ušli u Hrvatsku, u bijegu od policije probio rampu na autocesti te u Rijeci udarao u policijska vozila koja su ga pokušala zaustaviti.

Iz primorsko-goranske policije u petak su priopćili da su pritvorili 27-godišnjaka i 30-godišnjaka i kazneno ih prijavili zbog protuzakonitog ulaska u Hrvatsku, a ovaj mlađi koji je vozio kombi kazneno je prijavljen i zbog prisile prema službenoj osobi te kažnjen zbog prometnih prekršaja, javlja Hina.


Njega su prošlog ponedjeljka ujutro kod mjesta Čavli policajci pokušali zaustaviti kada je kombijem Mercedes Sprinter vozio autocestom Rijeka-Zagreb, a nakon što se nije zaustavio na njihove zvučne i svjetlosne signale, u bijegu je na naplatnoj postaji Grobnik velikom brzinom probio rampu. Nadalje je, prelazeći kombijem iz trake u traku, blokirao policijska vozila koja su ga pratila te u jedno udario u Rijeci i nastavio vožnju u suprotnom smjeru.  U jednom trenutku 27-godišnjak je iskočio iz kombija i pokušao pobjeći trčeći, ali su ga policajci sustigli i savladali.


U policiji navode da se u kombiju nalazilo 16 državljana Afganistana, Iraka, Pakistana i Turske koji su nezakonito ušli u Hrvatsku u namjeri da nastave putovanje prema zapadnijim europskim zemljama.

Spomenuti vozač migrante je prevozio u suradnji s 30-godišnjakom koji se kao prethodnica vozio u automobilu pred kombijem, a koji je uspio pobjeći, ali ga je policija naknadno pronašla i uhitila. Četvorica stranih državljana iz kombija zatražili su međunarodnu zaštitu, a prema ostalima je pokrenut postupak povratka, ističu u policiji.


(FENA/  Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.