3.4.2022. 18:02
0
MUP Srbije se oglasio: Iznenađeni smo uvredama lidera Pokreta slobodnih građana Pavle Grbovića
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopćilo je da je iznenađeno uvredama lidera Pokreta slobodnih građana Pavla Grbovića o navodnom neprofesionalnom postupanju policije nakon incidenta koji se danas dogodio ispred sjedišta Srpske napredne stranke (SNS) u Zemunu.

- Ističemo da je policija odmah po dobijanju saznanja iz medija izašla na lice mjesta. Mi obezbjeđujemo biračka mjesta a ne stranke i nismo mogli da razdvajamo Grbovića i članove SNS-a okupljene ispred sjedišta stranke u Zemunu.

 Također, da Grbović govori neistinu o postupanju policije govori i činjenica da su policijski službenici obavili razgovor sa svim učesnicima ovog incidenta na licu mjesta i pozvali ih da dođu u policijsku stanicu da daju izjavu - navodi se u saopćenju.

Naglašavaju da je Pavle Grbović odbio da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, jer, kako kaže nema povjerenja u policiju.

- Grbović je potom sa stranačkim kolegama otišao u KBC Zemun, a potom na konferenciju za novinare i još uvijek se nije odazvao pozivu da dođe u policijsku stanicu da da izjavu, što su ostali akteri incidenta učinili.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u izbornom procesu da profesionalno, na zakonom zasnovano postupanje policije ne koristi u političkoj borbi - saopćilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Podsjećamo, biračka mjesta u Srbiji zatvaraju se u 20 sati.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.