4.4.2022. 16:39
0
Sprema li se haos u Srbiji: Večeras ispred RIK-a protest zbog "izborne krađe"
Skupština slobodne Srbije i Ekološki ustanak pozivaju građane Srbije na okupljanje ispred Republičke izborne komisije, večeras u 19:30, a kao razlog navode izbornu krađu.

Od predsjednika Republičke izborne komisije, Vladimira Dimitrijevića zahtevaju da odgovori na pitanje ko je i na osnovu čega donio odluku da tokom izborne noći, RIK prestane sa radom.

Ističu i da traže provjeru zapisnika i svih listića, kao i krivičnu odgovornost za sve ljude koji su učestvovali u izbornoj krađi, navodeći primjere poput: dupli spiskovi, bugaraski vozovi, zastrašivanje…
 
Na spisku zahtjeva nalazi se i ponavaljnje izbora na onim mjestima gdje su ustanovljene nepravilnosti, a da zapisnici sa tih mjesta bit će dostavljeni u zakonskom roku.

Podsjetimo, u svom sinoćenjem obraćanju, RIK je saopštio da će se oglasiti tek dan nakon izbora, a da je ovo neobična odluka govori podatak da je 2020. godine RIK izašao sa preliminarnim rezultatima istog dana u 23 sata.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.