11.4.2022. 16:44
0
Objavljen snimak ubistva hrvatskog rukometaša, dvije osobe privedene, za trećom se traga
Denis Tot, 27-godišnji hrvatski rukometaš koji je preminuo od povreda glave zbog posljedica premlaćivanja ispred diskoteke u glavnom skopskom parku, bit će pokopan u rodnom Đakovu.

U početku se špekulisalo da je pretučen, pa je potom saopćeno da je preminuo od srčanog zastoja, ali ljekari sudske medicine riješili su dileme koje su se pojavile u javnosti. Tot je dobio udarac u glavu i povreda mozga izazvala je smrt.

SNIMAK je objavljen na Twitteru, a napravljena je i rekontrukcija događaja kobne noći.

Na snimku koji se pojavio, prikazano je kako Gjorgievski zadaje dva udara Totu po licu od kojih gubi svijest i pada na zemlju gdje nepomično leži. Dok je Tot ležao na zemlji, još dvije osobe, od kojih je jedna ženska osoba, koja je i najagresivnija u tom trenutku, nogama su ga udarali u glavu.

Tužilaštvo u Skoplju ima jake dokaze protiv počinitelja od kojih su dvoje, mladić i djevojka uhapšeni i sprovedeni u zatvor na 30 dana, dok je onaj koji je navodno prvi udario Denisa Tota još uvijek u bijegu. On se zove Angelo Gjorgievski, a Makedonski 24info pišu da se bavio dilanjem droge i to navodno one za silovanje.

Gjorgievski je 2016. u Mariboru 2016. automobilom udario u pet parkiranih vozila i pobjegao, ali policija ga je na kraju uhvatila. Ispostavilo se da je Gjorgievski bio član grupe koja se bavila trgovinom droge.

- Prema informacijama koje imam hrvatski rukometaš je prišao djevojci koja je bila u taksiju i nešto joj je rekao. Tada je izudaran brutalno i ostavljen da leži nepomično. Sve se dogodilo oko tri ujutro i napadači su otišli prvo s taksijem, a potom se vratili mu pokušati pomoći.

No Denis Tot je u bolnicu navodno stigao tek deset minuta nakon četiri sata. Dakle, vise od sat vremena je prošlo od kad je udario glavom do dolasku u bolnicu i to je možda bilo kobno za njega - rekao je izvor za Večernji.hr koji je komunicirao sa skopskom bolnicom.

Iz bolnice su demantovali da su bilo kako povezani s napadačima i da su zbog toga navodno pokušali zataškati slučaj izjavom o smrti prouzrokovanoj srčanim zastojem.

Tot je počeo karijeru u rodnom Đakovu, a potom je stigao poziv slavnog Ademar Leona.

Nakon sezone u Španiji vratio se u hrvatsku ligu, u Poreč, pa je bio u Bjelovaru, potom otišao u austrijski Bruck, odakle je dobio poziv iz makedonskog Ohrida. Tu je proveo dvije sezone, a onda je prešao u Butel, koji je trenutno trećeplasirani u prvenstvu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.