20.4.2022. 14:33
0
Vlada Srbije odobrila mjesečne kvote za izvoz žitarica, brašna i ulja
Vlada Srbije odobrila je danas mjesečne kvote za izvoz po 150.000 tona pšenice i kukuruza, 20.000 tona brašna i osam miliona litara rafinisanog suncokretovog ulja, objavljeno je na sajtu Ministarstva poljoprivrede, piše agencija Beta.

"Po zahtjevu će moći da se traži odobrenje za izvoz maksimalno 20 procenata odobrenih količina po grupi proizvoda na mjesečnom nivou. U slučaju da izvoznici ne izvezu ili prekorače odobrene količine, narednog mjeseca neće moći da podnesu zahtjev za izvoz", navedeno je u saopštenju, prenosi BHRT.


Zahtjevi se mogu podnositi od 20. do 25. u tekućem mjesecu za naredni mjesec, dok će za maj zahtjevi moći da se podnesu od 22. do 28. aprila. Kvote su određene na prijedlog Udruženja Žita Srbije, koje je nedavno predložilo mjesečni izvoz 350.000 tona žitarica, kao i slobodan izvoz brašna.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.