21.4.2022. 13:17
0
Vučić: Iz EU mi šalju pisma što bih i kako trebao raditi, vrše pritisak i prijete
Predsjendik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija jedina zemlja u Europi koja nije uvela nijednu restriktivnu mjeru protiv Ruske Federacije i kako joj to, "nema nikakve sumnje", stvara mnogo problema, prenosi N1.

"Donosi li nama takav stav probleme? Nema nikakve sumnje, mnogo problema, od financijskih investitora do mnogih drugih. Nema nikakve sumnje da plaćamo veoma visoku cijenu", rekao je Vučić na konferenciji za medije u Beogradu.

Osvrnuvši se na nacrt rezolucije Europskog parlamenta u kojem se novoizabrane vlasti u Srbiji pozivaju da uvedu sankcije Rusiji, Vučić je poručio: "Blago njima ako nemaju pametnijeg posla nego slati Srbiji pisma što bi i kako bi trebala raditi, s nekakvim pritiscima i prijetnjama."

"Mi njih veoma poštujemo, iznimno su nam važni, ali ne ljutite se, mnogo su nam važniji građani Srbije i parlament Srbije", kazao je.

Ako rezolucija Europskog parlamenta bude usvojena, predsjednik Srbije, odgovarajući na pitanje novinara N1, poručio je da će je primiti na znanje, ali da će se rukovoditi interesima zemlje.

"Vas s N1 kad slušam, meni su u posljednjih sedam godina jedno 700 puta došli razni ultimatumi i svaki put se čudom čudite kako preživimo te ultimatume. Slobodan čovjek i slobodna zemlja ne odlučuju se prema ultimatumima i prema sili koju netko predstavlja, nego prema onome što štiti, a štitimo svoju zemlju i svoje građane", kazao je Vučić.  


(Aldina R.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.