3.5.2022. 14:02
0
Medvedev upozorava: Kijev sprema odmazdu Zoranu Milanoviću zbog njegovih izjava o Ukrajini i Rusiji
Dmitrij Medvedev, bivši ruski premijer, a danas dopredsjednik Vijeća za nacionalnu sigurnost, upozorio je da uskoro prijeti odmazda Kijeva hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću zbog njegovih stavova i izjava o Ukrajini i Rusiji.

Medvedev, koji je postao blizak Putinov suradnik, na svom Telegram kanalu često objavljuje kriptične objave, a danas se posvetio zapadnim čelnicima koji su skeptični prema Ukrajini i izdvojio Milanovića, čije je ime dodano na bazu podataka na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici “Mirotvorac”. On je na toj web-stranici optužen za ‘humanitarnu agresiju’ na Ukrajinu, pomaganje ruske agresije, distribuciju ruske propagande i podržavanje i opravdanje ruske agresije na Ukrajinu.

Objavu Medvedev naslovljava “O novim neprijateljima Ukrajine” te kaže kako Ukrajina sve više i više “bez ceremonije sjeda na vrat evropskih sponzora”. “Amerikanci se i dalje boje. Jasno je da uvijek ima premalo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni evropski čelnici ne žele izdvojiti pravu količinu. Sada se evropski lideri dodaju na popise na web-stranici Peacemaker. Tamo su dospjeli čelnici poput hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i mađarskog premijera Viktora Orbana. Kao što siročad ne shvaća svoju sreću, oni ne vole Ukrajinu punom snagom. Izvolite, sada ste naši neprijatelji! Patite!” piše Medvedev. Takvom će brzinom uskoro, upravo u evropskim prijestolnicama, ukrajinski nacisti osobno izvršiti represiju na nepoželjne gazde i “odvojiti janjce od jaraca”, nastavlja Medvedev: “Stoga predsjednici i premijeri Francuske, Njemačke, Italije i ostalih – oprez. I vi ste sumnjivi!”.

Milanovićevo uvrštenje na popis potvrdio je i zamjenik glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova Aleksej Zajcev. Na listi Mirotvorca nalazi se čak 187.000 imena.

Među njima nisu samo ratni zločinci i agenti ruske obavještajne službe FSB-a nego i osnivač Pink Floyda Roger Walters koji je prije tri godine izjavio da Rusija ima više prava na Krim od Ukrajine. Neki tvrde da je web stranicu Mirotvorac pokrenuo ukrajinski političar i aktivist Georgy Tuka u decembru 2014., ali da danas iza nje stoje ukrajinska tajna služba SBU i ministarstvo unutrašnjih poslova.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.