12.5.2022. 20:11
0
Vjosa Osmani: Kosovo je oličenje vrijednosti na kojima se temelji Savjet Evrope
FOTO: Kosovo-online
Kosovska predsjednica Vjosa Osmani poručila je da je Kosovo oličenje demokratije, ljudskih prava i vladavine prava što su vrijednosti na kojima se temelji Savjet Evrope.

„Ovo su tri vrijednosti na kojima se zasniva Savjet Evrope. Kosovo je oličenje ovih vrijednosti. Zato će svaka država koja istinski vjeruje u ove vrijednosti i radi na njihovom ostvarenju podržati članstvo Kosova u ovoj organizaciji“, napisala je Osmanijeva na Fejsbuku.

Podsjetimo, danas je Kosovo podnijelo zahtjev za članstvo u Savjetu Evrope, ali riječ je o proceduri koja bi mogla da traje i dvije godine, a prijem Kosova zavisi od glasova Komiteta ministara Savjeta Evrope.


(Amer M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.