17.5.2022. 15:11
0
Spektakularna akcija u Crnoj Gori: Nakon potjere za gliserima, uhapšena četiri državljana Turske
Pripadnici plovne jedinice Bara i Ulcinja su u subotu večer na otvorenom moru naspram u jednoj spektakularnoj akciji uspjeli da uhapse četiri državljana Turske. Oni su se ukradenim gliserom iz Risna zaputili prema teritorijalnim vodama Albanije, ali su nakon potjere i upotrebe oružja, uhapšeni, javljaju crnogorske Vijesti.

Inače, za svakim od četvorice uhapšenih je od ranije raspisana crvena Interpolova potjernica. Ovoj akciji prethodila je prijava krađe glisera. Lopovi su se potom uputili ka otvorenom moru, ali je onda započela potjera. 

Policajci nisu znali da li su lopovi naoružani, ali su ih morali sustići prije nego izađu iz teritorijalnih voda Crne Gore. Kako je sagovornik Vijesti rekao, policija je imala sva ovlaštenja da ih prinudno zaustavi. 

- Prišli smo im bočno, krenuli su prema nama i udarili nas nekoliko puta, valjda sa ciljem da odustanemo. Budući da su bili agresivni i da su se nekoliko puta oglušivali o naređenja, ispalili smo hice zastrašivanja uvis. Ni tada nisu stali. 

Nakon toga prišli smo opet bočno i onesposobili im vanbrodski motor. Tada je gliser stao, a bjeguncima stavljene lisice na ruke - rekao je sagovornik Vijesti.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.