19.5.2022. 16:30
2
Milanović: Hrvati će proglasiti nezavisnost u BiH, doći će Eufor, na to upozoravam
Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, u većem dijelu današnje press konferencije govorio je o Bosni i Hercegovini.

“Hrvate se u BiH kao politički entitet razara, Andrej Plenković u tome učestvuje aktivno. Drugi se prave mrtvi. Moramo se boriti za svoje interese u BiH. Nakon 25 godina od Dejtona tamo i dalje nema ni jednog hrvatskog oficira”, rekao je je Milanović, prenosi Slobodna Dalmacija.

Milanović nije stao na tome, javno je najavio događaje koji bi bili opasni za BiH.

“Šta će biti sutra? Hrvati će proglasiti nezavisnost u BiH. Doći će EUFOR. Na to upozoravam. Nije moguće da HDZ o tome ništa ne misli. Čelni ljudi Hrvatskog narodnog sabora su za, Dragan Čović nije protiv. Kaže da se dogovore. Od Čovića ne mogu očekivati više, hvala mu, ja tu radim za njega i njegove.

On će morati objasniti biračima što su radili, obrazložiti svaki propust. Turci neće ustati od stola nezadovoljni, s rješenjem kojeg ne mogu predstaviti narodu”, poručio je Milanović.


(Admir O.)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.