20.5.2022. 17:05
0
Milanović najavljuje "vruću jesen" u BiH: Mislite da će tamo biti mirno? Hrvati kreću u osnivanje svoje samouprave
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je najavio "vruću jesen u Bosni i Hercegovini" zbog posljednjih dešavanja oko izmjena Izbornog zakona BiH.

Poručuje kako Hrvati neće odustati od svojih interesa.

- Ja ću se boriti do kraja. Vidjet ćete na jesen. Očekujete da jesen u BiH bude mirna? Da Hrvati odustanu od svog interesa? Nije svatko za veliku politiku. Kad sam ja bio u SDP-u, stvorio sam veliku stranku, pobjeđivali smo. Svatko tko je ušao u sabor kao protivnik Plenkovića i onda ga počeo podržavati je lopov, tat, razbojnik. Nema drugog motiva. Oni gledaju kako preživjeti, a prežive tako da rade za Plenkovića, rekao je Milanović.

Ističe kako će Hrvati u BiH na jesen ići u osnivanje svoje samouprave, ponovo kazavši svoj stav o tome kako hrvatskih časnika u EUFOR-u nema zato jer "svi drugi mogu, a Hrvati ne".

Kaže da sve ovo radi zbog pravde i interesa, te da je riječ o vrlo ozbiljnoj temi.

- Ja sam ovdje nebitan, što meni ovo treba? Jesam ja iz Hercegovine? Imam rodbinu, imovinu dolje? Da, prije 350 godina. Ovo radim zbog pravde, radi interesa. Dugo traje, previše se natežemo, ali užasno je ozbiljna tema. Razina izdajstva i kukavičluka naše politke je… Pitam se kako opstajemo kao nacija. Imamo evropske fondove, dok nam ovi fašisti iz Švedske ne priprijete da će to ukinuti. Ma nek' si to nabije, znate gdje, poručuje on.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.