26.5.2022. 17:50
0
Duda Balje zatražila osnivanje ureda za veze: Pisala sam otvoreno pismo Dodiku jer su mi svi rekli da je on problem
Zastupnica bošnjačke zajednice u Skupštini Kosova Duda Balje zatražila je od bh. političara osnivanje ureda za veze u Sarajevu, kakav Kosovo ima u Beogradu, koji, kao ni Sarajevo, nije priznao nezavisnost Kosova.

Balje intervjuu za Al Jazeeru pojašnjava da je na mnoge adrese u Sarajevu, od premijera do ministara, uputila pismo sa zahtjevom za putne olakšice i bezvizni režim između Kosova i Bosne i Hercegovine, ali da joj, osim člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, niko nije odgovorio.

- Pisala sam otvoreno pismo Dodiku jer su mi svi rekli da je on problem, ali sam dodala i Ministarstvo vanjskih poslova BiH i sve druge nadležne važne adrese. To sam uradila uz podršku premijera i vlade Albina Kurtija. Reagovao je samo Dodik, koji je rekao: 'Ko je tamo neka poslanica s Kosova koja želi da mi priznamo Kosovo?'. Niko od drugih bh. političara nije mi odgovorio. Nisam govorila o priznavanju, samo o olakšicama za putovanje. Ako možemo s Beogradom, zašto ne možemo sa Sarajevom - upitala je Balje.

Bosna i Hercegovina nije priznala nezavisnost Kosova, a građanima s kosovskim putnim ispravama za ulazak u Bosnu i Hercegovinu potrebna je viza.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.