7.6.2022. 14:29
0
Zagreb: Otac koji je ubio svoje troje djece dobio 50 godina zatvora
Harald Kopitz (57) priznao je danas krivnju za ubistvo svoje troje djece.

Kopitzu je na zagrebačkom Županijskom sudu danas počelo suđenje iza zatvorenih vrata zbog optužbe da je u septembru prošle godine u stanu ubio svoje troje djece.

Sud je u 14 sati objavio da je Kopitz nepravomoćno osuđen na 50 godina zatvora, što je maksimalna zatvorska kazna u Hrvatskoj. Za smrt svakog djeteta pojedinačno dobio je po 27 godina, prenosi Index.

Peteročlano sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Ivom Gradiški Lovreček presudu je donijelo u jednom danu.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost. Odluku da suđenje Kopitzu ne bude javno sutkinja Iva Gradiški Lovreček donijela je uz saglasnost optuženog, njegove odbrane i tužilaštva radi zaštite dostojanstva pokojne djece i njihove majke.

Kopitz je prethodno na sud doveden iz zatvora s lisicama na rukama, a sudnica je ispražnjena prije nego što se izjasnio o krivnji.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.