11.6.2022. 13:33
0
Pijani vozač tokom preticanja usmrtio dječaka
Policijska uprava međimurska oglasila se o stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se juče poslijepodne dogodila, a u kojoj je smrtno stradao 12-godišnji dječak.

Pijani vozač bmwa divlje je preticao kamion i mercedes, pa pokosio dječaka i na mjestu ga usmrtio.

Nesreća se dogodila juče oko 17.30 na raskrsnici ulica Zrinskih i Vladimira Nazora u Štefancu, piše Jutarnji.

Prema saopštenju policije, 44-godišnji vozač bmw 316 I, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao je Ulicom Zrinskih, pod dejstvom alkohola od 0,79 g/kg te je preticao trenutno nepoznato teretno vozilo i automobil mercedes, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 51-godišnja žena i skretala u Ulicu Vladimira Nazora.

"Vozač bmw se prije preticanja nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju i pritom nije vodio računa o položaju te o smjeru i brzini kretanja. Ujedno, preticao je preko 'pune linije' i neposredno ispred raskrsnice, zbog čega je prednjim dijelom 'bmw' udario u prednji bočni dio Mercedesa. Nakon sudara došlo je do zanošenja i rotiranja BMW-a po pločniku i trotoaru te udara stražnjim dijelom u bicikl na kojem se na trotoaru nalazilo dijete. Tokom siline udara dijete je tijelom udarilo u obližnji saobraćajni znak, dok je 'bmw' zadnjim dijelom udario u betonski stub javne rasvjete i drugi saobraćajni znak. U nastavku rotiranja 'bmw' je prednjim dijelom udario u drugo dijete (pješaka) te bicikl kojeg je guralo prelazeći zebru", navedeno je u saopštenju.

Na mjestu događaja doktor u sastavu ekipe hitne medicinske pomoći konstatovao je smrt djeteta, koje se na biciklu nalazilo na trotoaru, dok su drugo dijete (pješak) i 46-godišnji putnik iz bmwa prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da su u nesreći zadobili povrede, koje će se naknadno okvalificirati", saopštila je policija napominjući da je vozač "bmw" uhapšen.

On će tokom današnjeg dana uz krivičnu prijavu zbog počinjenja krivičnog izazivanje saobraćajne nesreće u saobraćaju, biti predan pritrvorskom inspektoru Policijske uprave međimurske.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.