15.6.2022. 21:07
2
Vučić poručio građanima Srbije: Samo vi idite na more, pa ćete se kupati zimi, ali ne znam da li u hladnoj ili toploj vodi
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas otvorio sektor B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica, nakon čega se obratio medijima, i rekao da pripreme za zimu teku, ali da problem pravi promjena cijene gasa iz dana u dan. On je rekao da rade sve što mogu, ali da su to nemoguće borbe.

– Razlike između 1.000 dolara ili 2.000 dolara je za nas razlika između 15 i 30 miliona eura dnevno zimi. Da to imate u vidu kada kupujemo na berzi. Pa puta sedam dana je to 15.000.000 eura. Znate da sam kukao i plakao dok nam predsjednik Xi nije pomogao jer smo krvarili 10 do 12 miliona dolara na mjesečnom nivou, a ovdje iskrvarite 100 miliona za sedam dana. Znam da to obične ljude ne interesuje, ali nas interesuje jer država krvari – rekao je Vučić.

Dodao je da nekima drugima, iz drugih zemalja, koji gore od Srbije stoje, je najbitnije da odu na more i poručio im “samo vi na more da se kupate, pa ćete se kupate zimi, samo ne znam u hladnoj ili toploj vodi”.

Naveo je i da će nova Vlada morati mnogo da radi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je notorna laž da se razmatra prodaja Elektroprivrede Srbije (EPS).

On je na pitanje novinara, prilikom obilaska radova na dijelu obilaznice oko Beograda, da li je tačno pisanje medija o namjeri države da proda EPS, rekao da niko ni jednog trenutka nije razmatrao prodaju EPS-a.

– To je notorna laž. Svako ko bi u ovom trenutku razmatrao takvu mogućnost bio bi glup jer bi radio protiv interesa Srbije. Mi gledamo da kupimo elektroprivrede iz okruženja – rekao je Vučić.

Govoreći o izvještaju Evropskog parlamenta u kojem se traži međusobno priznanje Srbije i Kosova, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da to neka čudna politika i da to predstavlja nepoštovanje sopstvenog pregovaračkog okvira od strane EU u kojem piše da je cilj normalizacija odnosa Beograda i Prištine, ali ne i međusobno priznanje, za koje je rekao da je njihova lijepa želja, ali da Srbija to ne želi. Vučić je danas otvorio sektor B5 obilaznice oko Beograda od petlje Orlovača do tunela Straževica.

(A. Balićevac)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.