18.6.2022. 13:48
0
Veliki požari na Braču i Hvaru, vatra opasno prijeti kućama
Dva požara izbila su u kratkom razmaku u subotu prijepodne na Braču i Hvaru, a vatrogasci javljaju kako na oba otoka gori borova šuma.

Požari su izbili poviše Pučišća na Braču te poviše Pitava na Hvaru. Na Braču su angažirana sva otočka vatrogasna društva, a u pomoć bi im trebao stići kanader.

“Na gašenju požara trenutno je angažirano 57 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila, a zatražili smo i pomoć kanadera”, rekao je Hini voditelj vatrogasnog operativnog centra, Jakov Zlatar.

Kako javljaju čitatelji s Brača, na dijelovima otoka je nestalo struje, prenosi Net.hr.

“Požar gledam iz vale koja je nasuprot požarištu, nije nimalo bezazleno. Vatra se približila kućama, a kanadera još nigdje. Ne znam hoće li uspjeti obraniti kuće. Struje nemamo već 40 minuta”, posvjedočila je za “Slobodnu Dalmaciju” profesorica Lucija Puljak.

Prema riječima mještana, ugrožene su i kuće.

“Velika je vatra, svi su vatrogasci s Brača su došli. Ako ne dođe brzo kanader izgorit će kuće. Ja sam na cesti, do mene neće doći ali ove kuće gori su u opasnosti”, ustvrdila je Zdravka Martinić Meštrante.

Na Hvaru, pak, bura otežava gašenje, pa bi i ondje uskoro trebala stići pomoć iz zraka. Mještani su za Dalmaciju Danas rekli da je požar izbio na dvije lokacije te da se nekontrolirano širi. Na terenu su sve snage DVD-a Jelsa.

Još uvijek se utvrđuju razmjeri požara, o čemu ovisi i hoće li biti pozvane dodatne vatrogasne snage s kopna i zraka.


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.